Kužmová postúpila už do semifinále juniorskej dvojhry na Wimbledone

09.07.2015 Celý región

Wimbledon 9. júla (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala už do semifinále juniorskej dvojhry na prestížnom Wimbledone. Vo štvrťfinále si v pozícii kvalifikantky poradila s piatou nasadenou domácou Britkou Katie Swanovou v dvoch setoch 7:6 (2), 6:0 a dosiahla životný úspech na grandslamových turnajoch. V dueli o postup do finále nastúpi proti Ruske Sofii Žukovej.

V úvodnom sete si Kužmová i Swanová držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom dominovala odchovankyňa košického tenisu. V druhom dejstve si Kužmová po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0. Swanová následne požiadala o medical time out, po návrate na dvorec však už nedokázala zastaviť rozbehnutú Slovenku a inkasovala "kanára".

Kužmová sa počas štvrťfinálového zápasu proti Swanovej musela vyrovnať s tlakom. „Tajbrejk prvého setu bol veľmi dôležitý, ale verila som si pri každej lopte. Hrala som na sto percent. Bol to veľmi ťažký zápas, lebo sme hrali na veľkom kurte a všetci boli, samozrejme, na jej strane. Ale zvládla som to veľmi dobre, snažila som sa to vôbec nevnímať,“ povedala Kužmová pre web svojej manažérskej agentúry www.starsforstars.eu.

dvojhra junioriek - štvrťfinále:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Katie Swanová (5-V. Brit.) 7:6 (2), 6:0
 

Vyberte región